Gediplomeerd paarden-sport masseur

 

Problemen met je paard

 

Je paard vertoont een ander gedrag, is minder voorwaarts, verzet zich bij het opzadelen, struikelt regelmatig, loopt onregelmatig.

Kortom er is iets aan de hand, maar wat?

Omdat spieren en spierproblemen niet zichtbaar zijn op röntgenfoto's, wordt in eerste instantie niet aan een spierprobleem gedacht, toch kan dit de oorzaak zijn van het probleem met je paard.

Een spierprobleem ontstaat door bijvoorbeeld een slechte warming-up en/of cooling-down of door eenzijdige training. Ook een slecht passend zadel leidt tot spierproblemen. Een spierprobleem kan ook acuut ontstaan, omdat het paard zich heeft verstapt of een verkeerde beweging heeft gemaakt.

 

 

Wat is paarden-sportmassage?

 

Sportmassage is niet alleen om de pijn te verlichten en blessures te verminderen maar ook om eventuele blessures in de toekomst te voorkomen. Aan de hand van de bevindingen van de paardenmasseur kan deze een advies geven voor de training van je paard. Dit resulteert in een snellere groei van je 'atleet' zowel fysiek als mentaal.

Preventieve behandelingen kunnen blessures voorkomen, zeker bij paarden die actief werken. Bij regelmatige behandelingen blijft het paard soepel. Op 'rust' zetten zal dan minder vaak voorkomen.

 

 

Een aantal voordelen van paardensportmassage:

 

- Zorgt voor spieropbouw en toename van bewegingsvrijheid

- Het bevordert de afvoer van afvalstoffen uit de spieren

- Het paard zit lekkerder in zijn lichaam en krijgt meer vertrouwen en wordt "vrolijker"

- Moeite met voorwaarts neerwaarts gaan

- Problemen met recht richten

- Niet aan wil springen in de linker/rechtergalop

- Moeilijke aanleuning

- Moeite met (lengte) buiging

- Taktfouten

 

 

 Foto's